Familjen Wangby
Familjen

Här är vi!

Vi är alla fem födda i Östersund och betraktar oss i grund och botten som Jämtlänningar. Därför har vi lagt in en bild här ovan på Sylarna, Jämtlands högsta fjäll. Just fjällen och naturen ligger oss alla varmt om hjärtat. Men vi har också ett stort hjärta för Västerbotten och Skellefteå, då vi bott i denna bygd i snart 25 år. Med åren har familjen glädjande nog utökats, vilket vi är oerhört tacksamma för. Så när vi samlas alla, främst på sommaren, då är det tur att vi har två hus på gården och en stor tomt att vara på och inte minst en älv att bada i!

Här nedan ges en kort information om oss, vad vi gör och var vi bor just nu. Om du klickar på bilden, blir den lite större. 

Lars - jobbar som präst i Piteå församling, åker Vasaloppet ibland, promenerar och "samlar steg" på stegmätaren, sjunger i Bureå manskör, hejar på Skellefteå AIK, gillar husvagnsemester, fjällen och äter Messmör.

Birgitta - jobbar som diakon i sjukhuskyrkan i Skellefteå, läser mycket, ser på deckarserier, lyssnar på poddar, sjunger i Bureå kyrkokör, gillar att pimpa inne och odla i pallkragar ute om sommaren och dricker the.

Elisabet - jobbar som musiklärare på kulturskolan i Sandviken, är tvåbarnsmor, gillar sociala kontakter särskilt med vänner, har en speciell humor (ofta bisarr) och spelar gärna teater.

Petter - jobbar som fysioterapeut (sjukgymnast) på Skellefteå lasarett men är under VT 2021 föräldraledig. Han gillar att träna, åker gärna på fjälltur när tillfälle ges, spelar spel med kompisar, pimpar hemma i lägenheten och handlar diverse prylar på nätet.

Lovisa - är nu klar med  sin långa musikutbildning.  Spelar cello, gillar att sjunga med kompisar, är naturälskare och miljövän och vill gärna ha en hund = Berner Sennen. Jobbar deltid som musiklärare i Östesund och frilansar och spelar där tillfälle ges.

Cecilia - gifte sig med Petter sommaren 2019, har i januari 2021 efter förädraledigheten, börjat jobba som förskollärare i Skellefteå.Hon kommer från Örebro, är scout, gillar att spela sällskapsspel, fjällvandrar gärna och märks utan att synas.

PetterPetter - ja, han också heter Petter men våra barnbarn säger "PetterPetter" för att han inte skall förväxlas med Petter, är nyligen förlovad med Lovisa, kommer från Östersund, jobbar i Norge och levererar många roliga citat.

Ellen - är vårt äldsta barnbarn och är 8 år. Hon gillar sportiga och äventyrliga aktiviteter som ridning, cykling, fotboll och är en glad och energisk skoltjej.

Matilda - är lillasyster som är 6 år och gillar att rita/måla, leka med dockor, hjälpa till att baka, se på filmer och är en tänkare med stort hjärta.

Ivar - är vårt senaste barnbarn och 11 månader men en glädjespridare bara genom att finnas. Får han äta, sova, närhet och rena blöjor, är han nöjd.  Är nu i en verksam ålder där klossar och leksaker skall stoppas i lådor.

Alfred - är vår trofaste följeslagare, en Golden retriever som nu är 5 år och som lufsar omkring både inne och ute och söker gemenskap och sprider kärlek.

Hilleberg - är vår katt som nu är 11 år. Hon är som en vallhund som gärna följer med på promenader för att hålla koll på flocken men som helst håller sig hemma.